Meestal beginnen we met de verticale en de horizontale balans, hierdoor kan het paard zich ontspannen en ontstaat de voorwaarts-neerwaartse tendens.
Wat belangrijk is is dat de neus voor de loodlijn blijft. Loopt het paard te diep of te rond (met de neus richting de borst) zullen zijn voorbenen te ver onder het lichaam blijven en de achterbenen te ver achter het lichaam waardoor het paard niet kan dragen maar gaat stuwen. Het is dan ook onmogelijk voor het paard om gewicht over te dragen naar de achterhand.
Wat we graag willen bereiken is dat je paard de onderlijn gaat sluiten en een schoftlift maakt. Het voorbeen landt daar waar de neus komt dus hoe meer lengte in de hals hoe meer lengte in de pas naar voren.
Met een terugwerkende hand zal het paard verkorten in de hals waardoor ook de passen verkorten, wat ook betekent dat de achterbenen achter het lichaam blijven en de rug hol wordt.
De halswervels worden ineen gedrukt waardoor blessures en artrose kunnen ontstaan. Door de holle rug kan er kissing spines ontstaan.
Naar mate de training vordert ontwikkeld je paard de juiste core stability. Kan het paard zich meer verzamelen en meer opgericht lopen. Hiervoor heeft een paard veel kracht en coördinatie nodig. Dit kost tijd, geduld en training die overeenkomt met de biomechanica van het individueel paard. Maar ook moet het paard lichamelijk los zijn. Samen met de training gaan we het paard myofasciaal gaan behandelen. Hierdoor ontstaat er meer bewegingsvrijheid. Blokkades worden weg gewerkt, zorgt voor betere doorbloeding, betere spierontwikkeling, minder compensatie en dus minder pijn, betere ademhaling,...
Ik kom op verplaatsing maar je kan ook je paard op training zetten. Wens je meer informatie neem gerust contact.