Mijn naam is Inja Tipuric, geboren op 23/04/1985 en woon met mijn gezin in de streek van Brugge. Mijn eerste kennismaking met paarden was aan mijn 12 jaar op een paardenkamp. Ik vond de paarden zo geweldig dat ik dit heb willen verder zetten in een manege bij ons in de buurt. Aan mijn 13 jaar ging ik ieder weekend een lesje rijden. Daarna aan mijn 16 jaar ben ik naar Torhout vertrokken om daar de richting paardenhouderij te volgen in het VLTI. Op die jonge leeftijd had ik al het gevoel dat er iets niet klopt aan de manier hoe wij een paard trainen. Maar ik kon ook niet uitleggen wat er volgens mij niet klopt dus ik dacht toen dat het aan mij lag want van al mijn leerkrachten en trainers deed ik het super. Later ook wedstrijd gericht boekte ik resultaat maar dat was van korte duur. Mijn paard werd af en toe kreupel. Verschillende veeartsen konden niet vinden wat het was. Ik heb toen de beslissing genomen om mijn paard rust te geven en het op een laag pitje te houden. De kreupelheid verdween maar ook de wedstrijden.
Aan mijn 24 jaar zijn we gestart met ons gezin. Ik heb toen mijn paard verkocht omdat ik niet genoeg tijd had om alles te combineren.
In 2015 terug een paard gekocht en weeral hetzelfde gevoel als bij mijn eerste paard. Er klopt iets niet, maar wat? In 2017 ben ik toevallig bij een boek belandt dat mij een beetje hoop gaf, Je paard succesvol trainen van Karin Leibbrandt. Aan de hand van het boek zijn er bepaalde zaken duidelijk geworden. Maar ik wou meer weten en meer bijleren. Ik ben verder gaan informeren en kwam uit bij een bootcamp van Karin Leibbrandt dat georganiseerd werd in Kortrijk. Ik heb me toen ingeschreven met een paard van een klant. Na de tweedaagse bootcamp vielen alle puzzelstukjes in mekaar. 3 weken later ben ik gestart met de opleiding revalidatietrainer in Nederland dat gegeven werd door Karin. Nu nog steeds laat ik mij bijscholen en volg ik opleidingen omdat er een oceaan aan kennis is waarvan ik het gevoel heb dat ik maar een vijver ervan in mij bezit heb. Tijden veranderen, paarden veranderen, de fokkerij veranderd maar hopelijk veranderd de ingesteldheid van de ruiters en trainen we de paarden op een correcte manier zodat de paarden niet meer zoveel hoeven te compenseren.